Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta gombac.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred nakupovanjem v spletnem mestu pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja.

S spletnim mestom gombac.si upravlja podjetje Gombač d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Gombač d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev spletnega mesta brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno spremljate Pogoje poslovanja za morebitne spremembe.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumnem roku),
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Objavljene cene veljajo samo za nakupe v spletnem mestu.

Gombač d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh in katalogih.

Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, dobavni roki ali cena spremenijo tako hitro, da Gombač d.o.o. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh in katalogih. Za točne informacije o cenah in izdelkih pokličite na 05/6626 093.

V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo Gombač d.o.o. kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Osebni popust

Osebni popust na izbrane izdelke je namenjen rednim strankam spletnega mesta gombac.si in je odvisen od količine opravljenih nakupov. Osebni popust se ne sešteva z ostalimi ugodnosti spletnega mesta in velja samo za nakupe opravljene v spletnem mestu gombac.si. Ob registraciji v spletnem mestu dobite 5% osebnega popusta

Akcijske cene

Akcijske cene se ne seštevajo z ostalimi ugodnosti spletnega mesta in veljajo samo za nakupe opravljene v spletnem mestu gombac.si. Navedene so pri posameznih izdelkih.

Količinski popusti

Pri naročilu večjega števila enakih izdelkov, vam v spletnem mestu gombac.si omogočamo dodatne popuste na količino. Količinski popusti se ne seštevajo z ostalimi ugodnosti spletnega mesta in veljajo samo za nakupe opravljene v spletnem mestu. Navedeni so pri posameznih izdelkih.

Popusti na končni znesek

Popusti na končni znesek so odvisni od zneska nakupa. Večji nakup, višji popust. Popusti na izdelke so različni, odvisno od kategorije izdelka. Popusti na končni znesek se ne seštevajo z ostalimi ugodnosti spletnega mesta in veljajo samo za nakupe opravljene v spletnem mestu.

Izdelki

Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Dimenzije izdelkov so zgolj informativne, kar pomeni, da izdelki niso povsem enaki meram v spletnem mestu. Za izdelke, ki so izdelani po željah in naročilu kupca, podjetje žal ne more zagotavljati vračila kupnine in ne more razvezati pogodbe. Taki izdelki so posebej označeni.

Za nakupe, opravljene v spletnem mestu gombac.si, ponujamo naslednji možnosti dostave:

Dostava na vaš naslov glede na težo

Pogodbeni partner Gebrüder Weiss bo naročene izdelke dostavil na vaš naslov kamorkoli v Sloveniji. Dostava je opravljena v dopoldanskem času do 16. ure.

Cena dostave je odvisna od:

 • teže paketa in jo lahko izračunate pred zaključkom nakupa.
 • zneska. Za naročila v skupnem znesku nad 100€ brez DDV je dostava brezplačna.

Osebni prevzem na sedežu podjetja Gombač d.o.o.

Naročene izdelke lahko osebno prevzamete na sedežu maloprodajne trgovine v delovnem času 8.00-11.00 in 13:00-16:00. Pri prevzemu lahko plačate z gotovino ali plačilno kartico. Na dan prevzema blaga do 09:00 pokličite na 05/662 60 93, da se dogovorite za točno uro prevzema.

 • Cena dostave: brezplačno
 • Lokacija: Gombač d.o.o., Industrijska cesta 6, Izola

Delovni čas:

 • PON-PET: 8.00-11.00 in 13.00-16.00
 • SOBOTA, NEDELJA, PRAZNIKI: zaprto

Dobavni rok

Predviden rok dostave vam bo posredovan takoj, ko bo opravljen pregled naročila s strani spletnega mesta oz. 1 delovni dan po oddaji naročila. V primeru hkratnega nakupa več izdelkov bo vaše naročilo poslano v enem paketu, ko bodo na voljo vsi izdelki.

Nakup

1. Naročilo in oddaja naročila

Kupec izbere željen izdelek in ga s klikom na gumb "V KOŠARICO" naloži v košarico. Po zaključenem nalaganju izdelkov v košarico s klikoma na gumb "ODDAJ NAROČILO" dostopi do obrazca za naročanje izbranih izdelkov. V obrazec kupec vpiše vse potrebne podatke in odda naročilo s klikom na gumb "POTRDI NAROČILO". V primeru uspešno oddanega naročila, se vam po oddaji izpiše potrditveni tekst in hkrati prejmete obvestilo/pogodbo (pogodba je v Slovenskem jeziku) po elektronski pošti, s tem je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Če tega teksta ne vidite in hkrati ne prejmete potrditvenega emaila, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirate za pomoč. Na tej stopnji ima kupec možnost preklicati oziorma popravi naročilo preko elektronske pošte ali telefona 05/6626 093. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke k naročilu.

2. Naročilo potrjeno

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavni rok zelo dolg in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavi, ali pa celotno naročilo stornira. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

3. Blago odposlano

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Načini plačila in plačilni pogoji

1. Plačilo po povzetju (pravne osebe do 420,00 €)

V primeru, da želite vaše naročilo plačati ob dostavi na vaš naslov (po povzetju), to možnost označite pri postopku zaključka nakupa. Znesek naročila plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov.

2. Plačilo po ponudbi - s predhodnim nakazilom

V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko ponudbe/predračuna, to možnost označite pri postopku zaključka nakupa. Po potrditvi naročila, bomo preverili dobavljivost naročenega blaga in vam karseda hitro skupaj s to informacijo poslali ponudbo. S to ponudbo nato (preko KLIKA ali drugih e-bank, na banki...) plačate naročeno blago. Ko bo plačilo razvidno na našem računu, bomo blago v obljubljenem dobavnem roku odpremili preko dostavne službe na vaš naslov. Če pa ste v naročilu označili osebni prevzem, pa vas bomo kontaktirali za prevzem, takoj ko bo blago za to pripravljeno. Blago prevzamete na izdajnem mestu, ki je odprto vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 08.00 in 16.00 uro na naslovu Gombač d.o.o., Industrijska cesta 6 v Izoli.

3. Plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu pri nas (pri plačilu z gotovine je največji znesek za pravne osebe do 420,00 €)

V primeru, da želite blago osebno prevzeti in plačati na našem izdajnem mestu Gombač d.o.o., Industrijska cesta 6 v Izoli, to možnost označite pri postopku zaključka nakupa. Pri prevzemu na sedežu podjetja lahko plačate z gotovino oziroma plačilno kartico.

Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po izvedenem uspešnem naročilu. Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, kupec lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko elektronske pošte info@gombac.si ali telefona 05/6626 093. Ponudnik nato ta izvod pošlje kupcu v elektronski obliki na željen mail naslov kupca. Registrirani uporabniki lahko svoja pretekla naročila pregledujejo v s svojem uporabniškem računu.

Račun

Račun za nakupljene izdelke in storitve boste prejeli skupaj s paketom z nakupljenim blagom. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

Odstop potrošnika od pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, ki ste ga kupili po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta in kataloška prodaja), iz kakršnegakoli razloga vrnete v 14 dneh od prejema. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (vračila) blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži. Če je kupec izdelek že uporabil, odstop od pogodbe ni več možen.

Za izdelke, ki so izdelani individualno, po željah in naročilu kupca, podjetje žal ne more zagotavljati vračila kupnine in ne more razvezati pogodbe. Taki izdelki so posebej označeni.

Vrnitev kupnine bo izvedena takoj, ko je postopek odstopa od pogodbe zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Možnost vračila ne velja:

 • za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo;
 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe;
 • za programsko opremo, avdio in video nosilce, če je kupec odprl varnostni pečat;
 • za časopise, revije in periodične publikacije.

Reklamacija / Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko kupec uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. To pomeni, da lahko kupec zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odloči tudi v primeru, če ne želi uveljavljati garancije za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri ponudniku, in sicer v 2 mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po 2 letih od prevzema, pa ponudnik ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora ponudnik v enakem roku podati kupcu pisen odgovor.

Napaka je po ZVPot:

 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec s tem nima stroškov.

Način vračila

Ob vračilu mora kupec priložiti: kopijo računa, izpolnjen obrazec za vračilo in drugo dokumentacijo (v kolikor je potrebna). Obrazec za vračilo blaga najdete na tej povezavi. Kupec lahko blago vrne tako, da ga osebno prinese na sedež podjetja ali pa pošlje po pošti. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Varstvo osebnih podatkov

Upravitelj spletnega mesta gombac.si , Gombač d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Zbranih informacij ne bomo razkrivali tretjim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Zakonsko določen čas bomo hranili IP naslove vseh obiskovalcev spletnega mesta, pri registriranih članih pa tudi ostale zbrane podatke (ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije med ponudnikom in kupcem).

Skladno z zakonom ima kupec pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov. Podatke lahko spremenite v svojem uporabniškem računu ali pa s pisnim zahtevkom ponudniku.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o nakupovanju.

Podatke, ki jih ponudnik zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Uporaba piškotkov in sledilne tehnologije

Spletni center gombac.si uporablja t. i. piškotke, ki uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati.

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov.

Piškotki na naših straneh:

Ime piškotka Namen Obdobje Podjetje
Piškotki, ki se samodejno namestijo
language Shrani vaš privzeti jezik 1 mesec Gombač d.o.o.
currency Shrani vašo privzeto valuto 1 mesec Gombač d.o.o.
PHPSESSID Za vzpostavitev uporabniške seje Do konca seje Gombač d.o.o.
Piškotki, ki se namestijo po vaši odobritvi
site_cookie Preverjanje potrditve piškotkov 1 leto Gombač d.o.o.
__utma Statistika ogledov spletnega mesta 2 leti Google Analytics
__utmb Statistika ogledov spletnega mesta 30 minut Google Analytics
__utmc Statistika ogledov spletnega mesta Do konca seje Google Analytics
__utmz Statistika ogledov spletnega mesta 6 mesecev Google Analytics
NID, KHCOOKIE, PREF Te piškotke uporablja Google med pregledovanjem zemljevida Google Maps / Google